dimarts, 9 d’abril del 2013

GLOSSARI

Aquest glossari conté una selecció de paraules estrictament relacionades amb el món de l'automobilisme que poden ajudar a la correcta comprensió de tots els conceptes del bloc.


dilluns, 8 d’abril del 2013

NOTICIA: L'ELECTRIFICACIÓ S'ACCELERA

La 83ª edició del Saló de l'Automòbil de Ginebra es va celebrar entre els dias 5 i 17 de març. Aquest saló és el més important celebrat anualment a Europa i és l'espai de presentació de totes les novetats del sector.

L'edició d'enguany constata altre cop el procés d'electrificació de l'automobilisme tot i que aquest és lent degut a l'efecte de la crisi econòmica. Molts experts apunten però, que aquest procés ja és imparable i durarà poc més d'una dècada, en la que seguiran convivint els automòbils de combustibles fòssils i de piles.

El que ha deixat molt clar el saló és que ha arribat l'impuls definitiu dels híbrids endollables, però que aquests no deixen de ser la tecnlogia elèctrica de transició. El més curiós de tot és que la tecnologia híbrida ideada per a reduir les emissions de gassos contaminants a l'atmosfera, ara també és aprofitada per augmentar les prestacions de tot terrenys i super esportius (sobretot reduïr el consum de combustible).

dimarts, 2 d’abril del 2013

PRESENTACIÓ

Automoció Sostenible és un blog que neix de la preocupació, de dos alumnes de Batxillerat de La Salle Bonanova de Barcelona, ocasionada pels problemes medioambientals deguts a la generalització, durant la segona meitat del segle XX, d'un model de transport urbà basat en el cotxe particular.

Entre els inconvenients d'aquest model destaquen: la contaminació de l'aire, el consum excessiu d'energia i els efectes sobre la salut de la població. I són precisament aquests problemes que han provocat una voluntat col·lectiva, incloent-ne la nostra,  per trobar alternatives que ajudin a reduir aquests efectes negatius del model o idear-ne un de nou. Aquestes alternatives són les que pretenem exposar a través d'aquesta eina de treball que permet informar a tothom que hi pugui estar interessat.

No oblidem que el transport a Espanya representa la quarta part de les emissions de gasssos hivernacle i el 36% del consum d'energia total. Anime-vos a seguir-nos, som les persones qui tenim el poder de canviar les coses, no us decepcionarem!